Una nova manera de prendre decisions, de treballar l’escolta activa, d’expressar-nos, de compartir idees, emocions, pensaments, experiències… Des de l’aula estem apostant per l’ús de les assemblees per connectar amb nosaltres mateixes i amb les persones que ens envolten. Intentem promoure l’escolta des del respecte, l’expressió des d’allò intern de cadascuna, la presa de decisions des del consens.

La veritat és que considerem interessant construir espais on els infants es puguin expressar i on se sentin escoltats i respectats. Realment tenen molt a dir i em d’incentivar que parlin, que expressin, que es mostrin tal i com són i que experimentin diferents formes de relacionar-se. Nosaltres seiem en cercle sobre coixins i simplement ens expressem intentant no tallar a ningú, un exercici que costa perquè malauradament mai ens han ensenyat a fer-ho. I és precisament per això que apostem per començar a crear aquests espais, ja que és una forma de cuidar-se una mateixa i de cuidar l’altra, de veure’t i veure l’altra també, de connectar en què l’altra també sent emocions, també necessita que l’escoltin, li preguntin i l’acompanyin. 

Necessitem més espais de cures, de sanació, d’escolta i d’expressió. Per tot això, considerem important crear aquests espais assemblearis i anar-los treballant poc a poc perquè cada vegada siguin de més qualitat. 

Us presentem algunes imatges divertides d’un dels moments assemblearis que vam compartir a l’aula.

Una forta abraçada i feliç inici de setmana! 🙂